karin bjurström
skådespelare, regissör, dramatiker & teaterpedagog
 
skådespelare Jag har regisserat ett 40-tal uppsättningar på bland andra Boulevardteatern, Teater Alma, Stockholms Impro- visationsteater, Arena Satelliten och Södra Latins teaterlinje. För mig ligger utmaningen att hitta texter och teman som berör. Jag arbetar för närvarande mycket med devising. Att ge t ex ge ungdomar en röst, en plats där de kan få uttrycka sig och berätta sina historier. Jag utgår från intervjuer och improvisationer baserat på ungdomarnas egna erfarenheter, ideer och livsvillkor. Det blir sedan texter och scener till föreställningen där jag försöker fånga upp och skildra det kaos som ingår i ungdomars liv med allt vad det innebär.


  Devising   Devising Theatre på Stockholms Improvisationsteater, tryck på bilden för att se videon

regissör
dramatiker
teaterpedagog
hem
 
 


    Klicka för stor bild

Sinne

"Bra teater stannar kvar, inte bara i minnet utan ibland på publikens begäran. Sinne hade premiär i januari på Boulevardteatern. Nu är den rosade föreställningen tillbaka några kvällar på Studio Lederman. Det är en rätt underbar upplevelse."

"Hillings text kränger mellan bisarra, ibland rätt knasiga lekar och svindlande allvar, och hela ensemblen från Stockholms Elementära Teaterskola bär fram den, i Karin Bjurströms intuitivt frigörande, roliga och skarpögt koncentrerade regi."

Recension av Sinne i Dagens Nyheter, Ingegärd Waaranperä